Kum Nye Tibeti Jóga – 2017 szeptember 5 keddenként 1845-2030 között

Kum Nye tibeti jóga egy élvezetes, relaxáló, testet-tudatot erősítő jógarendszer. A Kum Nyében belülről jógázunk kifelé, nem erőltetve magunkat egy ideálizált formához, hanem belülről testesítjük meg az erős tartásokat, így ráérezve határainkra, feszültségeinkre, erőnkre és örömteli érzéseinkre, a Kum-unkban a Nyé-re.

A Kum Nye órákat Kovács Endre a Kum Nye hagyomány által felhatalmazott jógaoktató vezeti. info: kumnyejoga.hu – fb.com/kumnyejoga

Részvétel előzetes bejelentkezéssel : Kovács Endre, jkovacsendre@gmail.com
+36305767747

A Kum Nye megnyitja a szívet és érzékeket, így elégedettnek és feltöltődöttnek érezzük magunkat,és az élet minden aspektusát megbecsüljük.”

Amikor megtanuljuk megnyitni az érzékeinket és közvetlenül felvesszük a kapcsolatot az érzéseinkkel, akkor testünk és tudatunk egységbe kerül. Tapasztalataink elmélyülnek,  még szebbek és egészségesebbek lesznek. Amikor ezen az úton  jobban megismerjük önmagunkat, akkor másokkal való kapcsolatunk is kielégítőbb és elmélyültebb lesz. Az érzéseink mélyebb tapasztalatán keresztül  felfedezzük, hogy  az öröm már bennünk létezik és ez az öröm fokozatosan megnyílik számunkra. 
A kumnye alkalmazható minden életkorban, erőnléti és hajlékonysági szinten. Ez a tibeti jóga egy holisztikus gyógyító rendszer, melynek gyökerei vissza nyúlnak az ősi tibeti buddhista hagyomány szövegeihez. Célja, hogy ellazítsa az energia áramlását a testben és megfelelő egészséget és vitalitást fejlesszen. A gyakorlatot Tarthang Tulku hozta nyugatra és a modern kor szükségleteihez alakította. Felébreszti és integrálja energiáinkat támogatva a relaxációt, a feltöltődést és a tudatos jelenlétet.

Kum Nye az élet”

A testünknek és a tudatunknak szüksége van a relaxációra, különösen a mai korban, amikor a munka és a hétköznapi cselekedetek sok stresszt generálnak. A kum nyével felszabadíthatjuk a feszültséget, melyek a stresszhez kötődnek és megnyithatjuk emberi megtestesülésünk belső érzékelését.
A érzékelésünk mindennapi finomítása és hangolása által fejlődünk önmagunk bezártságából való felszabadításában, mely megakadályoz bennünket, hogy ténylegesen össze kapcsolódjunk lényegünkkel. Ez a felszabadítás és finomítás azonnal minőségi gazdagságot hoz az életünkbe, mialatt fokozatosan vezet minket a spirituális ösvényen. Kumnyéval való rendszeres foglalkozás előkészíti az alapot  a meditációnak és segít megteremteni a feltételeket a gyakorlónak, hogy komoly jelöltté váljon a Dharma tanuláshoz és meditációhoz.

Kum Nye meggyógyítja a testünket és tudatunkat, összehozza az energiákat,hogy nyugodtan és egyenletesen működjenek.”

A Kum Nye jóga egy gyengéd gyógyító rendszer, ami enyhíti a stresszt, átalakítja a negatív mintákat és segít hogy harmonikusak és egészségesek legyünk. Fokozza az élvezetet és az élet megbecsülését. A Kum Nye jóga gyógyítja a testünket és tudatunkat, összehozva energiájukat az egyenletes és harmónikus működésbe. Ennek a tibeti jóga formának ez az életteli maradandó tulajdonsága, mert rávezet a test és tudat egyesülésére minden cselekvésben. A belső jólétünk folyamatos megalapozásával képessé válunk másokat jobban segíteni.
A Kum Nye jóga teljes létezésünket integrálja, kiegyensúlyozza és energetizálja, meghívja a teljesség érzetét, a belső nyugalmunkat  ön magunkban, mások és a környezet közötti kapcsolatunkban.

    A belső összhangunk kulcsa és a világgal való harmonikus kapcsolatunk mind az érzéseinken és érzékelésünkön nyugszik. Táplálhatjuk testünket és tudatunkat azzal, hogy mélyen megérezzük érzéseinket és kiterjesztjük azt a ritmusos áramlást, ami hozzáférhető számunkra, kapcsolódva a mindenség energiájához. Ez az energia belsőleg serkenti önmagát, hogy fenntartsa és táplálja a hétköznapi életünket,  újrahasznosítva a blokkolt érzelmi minták maradványait, élővé és egészségessé téve minket: egyensúlyba kerülünk.

    Kum (sKu) a testre utal, nem a fizikaira inkább a megtestesült létezésünkre. Magában foglalja létezésünk teljességét.  A Kum utal a jelenlétünkre a térben.

    Nye (mNye) az érzékek egymásra ható masszázsát jelenti; utal az érzések serkentésére mely az élő szervezet minden elemét finomítja, megújítja és regenerálja.  A Nye-vel az energia folyamatosan megújítja önmagát.

    Jóga az „egyesülés”-re utal; a Kum Nye jógával a test, tudat, érzékek, légzés és a szív energiája egyesül és megtapasztaljuk a jólétet és teljességet.    A Kum Nye Jógában különböző módszerek vannak; mozgás és nyugalom, testtartások és légzés módszerek, hogy serkentsük az érzések és energia áramlását ami egyesíti a testet és tudatot. A kum nye jógán keresztül újra építjük a belső finom energia rendszerünket.

A bejegyzés kategóriája: Programok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.