Kinek segít ?

Bárkinek akinek az életében felmerült a változtatás lehetősége. Akár azért, mert egy olyan életviteli problémája van, amelyben szeretné jobban látni, milyen megoldások lehetségesek, akár mert úgy érzi, jelenlegi helyzete krízishelyzet, válság, amelyből kiutat szeretne. Talán mert olyan feszültséget él meg, amelyben nehéz lenni, vagy talán már a test is jelzi a problémát, magas pulzussal vérnyomással, álmatlansággal, migrénnel, evés zavarral, légzési nehézségekkel.

Az életnek sok területe van, ahol mindez jelentkezhet : párkapcsolati-, szülő-gyerek, munkahelyi problémák, társas kapcsolatokban jelentkező félelmek, intimitás, szexualitás, önbizalmat kívánó helyzetek. Amikor egy új életciklusba lépünk, mindig ott van a választás, de egyben a krízis lehetősége is. Jóllehet. a modern kor társadalma a születés és halál életciklus elválasztó pontjaival van némi kapcsolatban, emellett talán csak az életközépi válság, amelyet átalakító erejűnek fogunk fel. Pedig sok ilyen pont van és megfelelő önismerettel, tudatossággal életünk fordulópontjai nem krízishez vezetnek, hanem átalakítanak, bölcsebbé tesznek. Van amikor a trauma feldolgozása segít, sohasem késő elkezdeni, mindig van lehetőség a változásra.

Az ember alapvetően egyensúlyra törekszik, képes a harmóniára, a teljességre. Még akkor is, ha van olyan helyzet, amiben úgy, érzi nincs meg a választási szabadsága, szorong, fél, már megint nem volt képes önmaga teljességében jelen lenni.

Önmagunk ítélkezés nélküli elfogadása, figyelmünk megerősítése, ha úgy tetszik a feltétel nélküli szeretet segít tudatosságunk fejlesztésében, gátlásaink, befejezetlen ügyeink, megrögzött ámde fájdalmas viselkedésünk átalakításában.

A terápia annak segít, aki úgy szeretné élni az életét, hogy a legtöbbször képes jelen lenni, a pillanat örömének átadva magát.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Egyéni terápia 2013 szeptemberétől | Anahata központ

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.