Életteli nőiség – női önismereti csoport 2014 szeptember 27-28

A fájdalom-küszöb ismert kifejezés (Mennyi fájdalmat tolerálunk?) – ugyanígy beszélhetünk azonban öröm-küszöbről is: Mennyi örömet, jó dolgot tolerálunk az életünkben? Mennyire érezzük, hogy igazán élünk? Jó hír, hogy az életteliség megélése növelhető, az örömkészség fejleszthető – ezzel foglalkozunk a kétnapos, gestaltos női csoportban. Mágiát és mindent megoldó varázspálcát nem ígérek – kedves odafigyelést a saját személyes történetünkre, egyedi nőiségünk felfedezését, érzelmeket és tanulást hozó élményeket igen.”

A csoportot vezeti: Viga Orsolya – coach, tréner, pszichológus, Gestalt-terapeuta gyakornok; színes, hullámzó, gyakran energikus, öröm- és életteli, máskor elégedetlen, szorongó, lehangolt nő

Életteliségünk, nőiségünk megélése ciklusokban zajlik – mint minden más a természetben. Egyszer kirobbanóan energikusnak, tettre késznek érezzük magunkat, tele van az életünk színekkel, élményekkel, intenzitással. Máskor alig van erőnk az ágyból kikelni, nincs kedvünk semmihez, minden szürke és eseménytelen. Mindegyik állapotnak megvan a maga helye és hozzájárulása életünk teljességéhez. Paradox módon, a nagyobb életteliséghez sokszor az energiátlanságon, mozdulatlanságon keresztül (is) vezet az út.

 

A kétnapos tréningen a saját ciklusainkkal, ritmusainkkal, minőségeinkkel fogunk ismerkedni. Ismerkedünk és barátkozunk saját egyedi nőiségünkkel.

Léteznek képek, definíciók arról, hogyan kell nőnek lenni, milyen egy jó-szép-igazi-vonzó nő: társadalmilag is körül vagyunk véve ezekkel a szabályokkal, és hozzuk őket otthonról, a családunkból is, hogy aztán egész életünkben a (többnyire mások által leírt) nőideálok elérésére törekedjünk.

Szerintem annyiféle nőiség létezik, ahányan vagyunk. Egyik sem jobb vagy rosszabb, mindegyik más, különleges, egyedi, izgalmas. Arra szeretnék a csoportban lehetőséget teremteni, hogy bontakoztassuk ki a természetünkből adódóan bennünk élő nőt. Ahelyett, hogy egy külső ideálhoz igyekszünk igazítani magunkat, legyünk kíváncsiak arra: Én milyen nő vagyok? Hogyan vagyok már most jó, érdekes, különleges nő?

 

A bejegyzés kategóriája: Programok
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.