Éberen együtt álmodva – 2014 június 16, 18:00-21:00

Hozd el egy friss vagy visszatérő álmodat, akár egy álom töredéket, hogy a csoport támogatásával, saját élményeiden keresztül megtapasztald üzenetét. Az élet megannyi síkja önmagában is valóságos teret alkot, mégha a megszokott tudatállapotban nehéz is megérteni az üzenetét. Az álom is egy ilyen tér. Mikor igazán eggyé válok vele, az üzenet érthetővé válik a hétköznapi tudatállapotaim számára.

Ez az este egy lehetőség, hogy álmaink „életre keljenek” kezünkbe adják a kulcsot, hétköznapi létünk feladataihoz. Nem értelmezzük az álmokat, hanem együtt újraéljük. Volt idő amikor ezt tudtuk, könyvek nélkül is. A Gestalt-terápia elhozza ezt a tudást, újra.

Jelentkezés : arpad.mondok@gmail.com

Ez az indián monda jól példázza a régiek tudását :

Egy indián törzsben amely mindig vándorolt volt egy kisfiú. Külsőleg ugyanolyan kisfiú volt mint a többi, azonban minden reggel keresni kellett mert éjszaka álmában felkelt , futni kezdett és addig futott amíg el nem fáradt annyira, hogy összerogyjon végre.

Egyszer egy másik törzs táborában ébredt fel. A sámán ült mellette. Megkérdezte, hogy került ide, mire a kisfiú elmesélte visszatérő álmát, amiben egy farkas üldözi. Messziről látja, bár próbál nem ránézni és elfutni előle, de a farkas csak jön, egyre közelebb, közben szinte érezni a lehelletét.annyira közel kerül, látni a fogait és hatalmas száját, ő meg csak fut fut de a farkas egyre közelebb kerül szinte eléri. És akkor becsukja a szemét és felébred.

A sámán csak ennyit mond neki : mondd miből tudod, hogy menekülni kell előle ? Mindig vár, jön feléd, te pedig elfutsz így sohasem ér el. Ez csak egy álom, bármi lehetséges, csak tőled függ, mi lesz a találkozásból. Gondoltál már arra, hogy megállj és megkérdezd mit akar ?

A kisfiú másnap este, úgy aludt el, hogy sokszor elismételte mit akar a farkastól: megtudni miért üldözi, mit akar tőle.

Aznap éjjel a farkas álmában ott várta, ahol szokta. Elindult felé, futott, jött, jött egyre közelebb, a kisfiú közben szinte érezte a lehelletét és akkor rákiálltott : mit akarsz tőlem, miért üldözöl ? A farkas leült, szemében mosoly, lihegett és csak annyit mondott : végre, már azt hittem soha nem érlek utól. Üzenetem van a számodra.

Onnantól minden éjjel eljött a farkas és sokáig mesélt a kisfiúnak

Kategória: Programok | A közvetlen link.