Életteli nőiség műhely – május 3-4

Életteliségünk, nőiségünk megélése ciklusokban zajlik – mint minden más a természetben. Egyszer kirobbanóan energikusnak, tettre késznek érezzük magunkat, tele van az életünk élményekkel, színekkel, intenzitással. Máskor alig van erőnk az ágyból kikelni, nincs kedvünk semmihez, minden szürke és eseménytelen. Mindegyik állapotnak megvan a maga helye és hozzájárulása életünk teljességéhez. Paradox módon, a nagyobb életteliséghez sokszor az energiátlanságon, mozdulatlanságon keresztül (is) vezet az út.

A kétnapos tréningen a saját ciklusainkkal, ritmusainkkal, minőségeinkkel fogunk ismerkedni és barátkozuni saját egyedi nőiségünkkel.

A csoportot vezeti: Viga Orsolya – coach, tréner, pszichológus, Gestalt terapeuta gyakornok; hullámzó, gyakran energikus, öröm- és életteli, máskor elégedetlen, szorongó, lehangolt nő. Érdeklődés/jelentkezés : orsi@let.hu

Léteznek képek, definíciók arról, hogyan kell nőnek lenni, milyen egy jó-szép-igazi- vonzó nő: társadalmilag is körül vagyunk véve ezekkel a szabályokkal, és hozzuk őket otthonról, a családunkból is, hogy aztán egész életünkben a (többnyire mások által leírt) nőideálok elérésére törekedjünk.

Szerintem annyiféle nőiség létezik, ahányan vagyunk. Egyik sem jobb vagy
rosszabb, mindegyik más, különleges, egyedi, izgalmas. Arra szeretnék a csoportban lehetőséget teremteni, hogy bontakoztassuk ki a természetünkből adódóan bennünk élő nőt. Ahelyett, hogy egy külső ideálhoz igyekszünk igazítani magunkat, legyünk kíváncsiak arra: Én milyen nő vagyok? Hogyan vagyok már most jó, érdekes, különleges nő?

A maximum 12 fős csoport nyitott minden nő, lány, anya, kismama vagy nagymama számára, aki szeretné:
– saját egyedi nőiségét jobban meg- és elismerni
– növelni az életteliséget, izgalmat, színességet a saját életében

A tréningen sokféle gyakorlattal (főként a Gestalt terápia, testtudati munka, autenikus mozgás módszereire építve), saját élményeinken keresztül tanulunk arról, hogyan tudunk
figyelmet és elismerést adni magunknak – a szeretem-részeinknek és a nem-szeretem részeinknek egyaránt. Mindezt támogató, elfogadó női közösségben.

A bejegyzés kategóriája: Programok
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.