Kundalíni jóga

A Kundalíni Jóga, ahogyan azt Yogi Bhajan (ejtsd: Jógi Bhadzsán) tanította, egyszerű jóga technikákból áll, amelyeket életkortól vagy fizikai adottságoktól függetlenül, bárki végezhet. Ez egy önmagában teljes rendszer, amely magában foglalja a légzést, a jóga testhelyzeteket, a hangokat, a zengetést/éneklést, és a meditációt.

Fizikai szinten azzal a céllal állították össze,  hogy megismerhessük és kitolhassuk önmagunk képzelt vagy valós határait, hogy kitartásunk és állóképességünk erősödjön. Spirituális szinten, hogy megtapasztaljunk egy magasabb tudatosságot, a Kundalíni felemelésével.

A “kundalíni” szó szerint annyit jelent, “a szerelmes göndör hajfürtje”. Ez egy metafora, a mindannyiunkban már most benne rejlő energia és tudat(osság) áramlásának költői megfogalmazása. Ezek a gyakorlatok képessé tesznek rá, hogy összeolvadjunk, vagy egyetlen egész részeként összekapcsolódjunk az egyetemes Énnel. Az egyéni és az egyetemes tudat(osság) egymásba olvadása egy jógának nevezett, “isteni egyesülést” hoz létre.

Közösségi sadhana :
Havonta egyszer, az időpontról folyamatosan értesítünk
  Csatlakozni folyamatosan lehet. További részletek

Óráim:
Anahata Központ, péntek 18-20h
Nagykovácsi
(Kaszáló utca 16-18.),
Kedd 17-19h            

Jelentkezés: Vernyik Il Chi                                   + 36 20 333 55 66                                                   e-mail : ilonavernyik@gmail.com

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Újra kundalíni jóga az Anahatában | Anahata központ

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.