Jarovinszkij Vera

Pszichológus, táncművész, Kiképző Integrált Kifejezés-és Táncterapeuta, szupervízor

Utam mindig a testi kifejeződés megtapasztalása felé vitt, úgyis mint táncos és mint pszichológus.  Kisgyerekkoromtól kezdve a mozgás, a tánc a meghatározó kifejezési forma az életemben.

8 év művészi torna után, szabad improvizatív gyerektánc órákra kezdtem el járni a Budapest Tánciskolába, amely 7 év meghatározó volt az életemben és amely elindított a kortárs tánccal való ismerkedésben. Azóta is számos táncműhelyen, kurzuson veszek részt (kontakt tánc és improvizációt, Skinner -release technika, Body-Mind Centering, Graham, Limón tánc, butoh). 20 évesen kezdtem el táncegyüttesekkel, koreográfusokkal dolgozni, mint előadóművész, táncművész. Először a Dream-team színháznál, majd több koreográfus mellett Szabó Rékával, a Tünet együttessel és Ladjánszki Mártával dolgoztam alkotótársként és táncosként.

Az ELTE pszichológia karán gyermek szakirányon végeztem 2001-ben. Ezzel párhuzamosan először Merényi Mártánál vettem részt pszichodinamikus mozgásterápiás sajátélmény csoporton, majd Wilfried Gürtler, német pszichoterapeutánál végeztem el az által kifejlesztett 4 éves  Integrált Kifejezés – és Táncterápiás Képzést. Azóta vezetek folyamatosan sajátélményű táncterápiás csoportokat, workshoppokat, tréningeket és IKT kiképző csoportokat.

Táncterapeutaként és pszichológusként  kísérek egyéni és párterápiás mozgásos / verbális terápiákat, és dolgozom szupervízorként.

Gyermekpszichológusként először a Ferencvárosi, majd 2006 óta a Zugló Nevelési Tanácsadóban  dolgozom. Itt is főképp mozgáscsoportokat vezetek kisiskolásoknak, kamaszoknak, tartok konzultációt szülőknek.

20013 ban fejezem be az ELTE Tanácsadói- Családterápiás Szakpszichológusi Képzését.

5 éve gyakorlom az Ashtanga jógát és a pranayámát (légzésmeditáció). Keresem a jóga és táncterápia kapcsolódási lehetőségeit.

2 leány édesanyjaként, feleségként, nőként, emberként én is az élet változásával és áramlásával utazok s találkozásaim másokkal mindig egy újabb növekedés lehetőségét rejtik. Akár én vagyok a kísérő, akár engem kísérnek az én utamon.

Bejelentkezés : verajaro@yahoo.com                                                                                                                             Tel: 06-30-3176797

az Integrált Kifejezés-és Táncterápiás módszerről és oktatói/táncos tapasztalataimról  bővebben: www.tancterapia.com

 

2 hozzászólás a(z) Jarovinszkij Vera bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Egyéni terápia | Anahata központ

  2. Visszajelzés: Anahata központ

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.